Groningen akkoord met ‘Meerplan’

Groningen akkoord met ‘Meerplan’

Groningen, maart 2016 – De gemeenteraad van Groningen is eind februari akkoord gegaan met het zogenaamde ‘Meerplan’ van Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Na uitvoering van het plan zal het hotel in Groningen-Zuid nagenoeg direct aan de waterkant van het Hoornsemeer komen te liggen. Het hotel is dan goed toegankelijk vanuit het achter het hotel liggende natuurgebied. En voor hotelgasten is het een prachtig argument om te kiezen voor dit hotel. Om de kwaliteit van het verblijf voor zowel zakelijke gasten als toeristen verder te verbeteren, ligt er bovendien een plan om de benedenverdieping te vernieuwen.

Ambitieus plan

De plannen van het hotel zijn ambitieus en beperken zich niet tot het naar het hotel brengen van het meer en het aanpakken van restaurant, bar en lobby. In de bestemmingsplanwijziging is ook voorzien dat er een paviljoen gebouwd wordt waar gasten kunnen eten of borrelen. Aan de meerkant van het hotel zal een nieuw terras worden aangelegd en in het meer komen steigers voor vaarrecreanten.

Kwaliteitsimpuls

De uitvoering van het Meerplan zal een flinke kwaliteitsimpuls geven aan Best Western Plus Hotel Groningen Plaza én aan de Noordoosthoek van het Hoornse Meer. Met respect voor de natuur is de uitbreiding goed voor toerisme, recreatie en werkgelegenheid.