Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Update november 2021
Let op! Van vrijdag 5 november 22.00 uur tot maandag 8 november 06.00 uur is de A28 in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Ook de oprit naar de A28 bij Haren richting Groningen is dicht. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via de N372, de N386 en de N33.

 

Automobilisten vanuit de richting Assen worden aangeraden via P+R Haren naar Groningen te reizen. De bus mag wel over de oprit vanaf Haren en heeft vervolgens een vrije doorgang over de vluchtstrook van de A28. Bovendien hebben de bussen een eigen route richting het centrum. De verwachting is dat het autoverkeer veel meer verkeershinder ondervindt. Naar verwachting wordt het in Groningen-Zuid erg druk, daarom worden de Laan Corpus den Hoorn en de Van Ketwich Verschuurlaan eenrichtingsverkeer.

 

Meer info: www.groningenbereikbaar.nl/a28

 


De rotondes bij Laan Corpus den Hoorn gaan we verbreden en volledig asfalteren. Hierdoor kunnen we het verkeer gefaseerd omleiden via de Oostzijde of de Westzijde van de rotondes. Deze werkzaamheden zijn nodig om bij de toekomstige werkzaamheden de rijbanen te verschuiven. Op die manier kan het verkeer bij de verbouwing van het viaduct zoveel mogelijk gebruik maken van de rotondes. Deze werkzaamheden voeren we uit van maandag 17 februari tot eind maart.

Verlichting plaatsen
Van 3 februari tot 8 februari gaat Combinatie Herepoort verlichting plaatsen onder de rotondes Laan Corpus den Hoorn.

Hinder:
3 februari en 4 februari in de nacht van 19.00 uur tot 6.00 uur Botrotonde afsluiting onderdoorgang westzijde
5 februari, 6 februari en 7 februari in de nacht van 19.00 uur Botrotonde afsluiting onderdoorgang oostzijde