Operatie Julianaplein: 11 februari – 9 mei

Operatie Julianaplein: 11 februari – 9 mei

Operatie Julianaplein: 11 februari – 9 mei

Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er eerst een tijdelijke kruising. Tussen 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert 3 maanden lang ernstige verkeershinder op.

Lees meer op www.operatiejulianaplein.nl om op de hoogte te zijn van de actuele status van wegomleidingen en om de juiste route te kunnen plannen.

Vlotte doorstroming in 2024

Het nieuwe Julianaplein is onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid. De planning is dat dit in 2024 klaar is. Dan rijdt het verkeer over een ongelijkvloerse kruising en zijn de verkeerslichten verdwenen. Dit zorgt voor een vlotte doorstroming. Om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Julianaplein en ervoor te zorgen dat het verkeer kan blijven doorrijden tijdens deze werkzaamheden, legt aannemer Combinatie Herepoort eerst een tijdelijk kruispunt (met verkeerslichten) aan. Om deze tijdelijke kruising aan te sluiten op de bestaande wegen (A7, zuidelijke ringweg N7, A28), is het nodig om het huidige Julianaplein gedurende 13 weken deels af te sluiten voor verkeer.