Meerwold Popmusic Sunday met René Elenbaas

Meerwold Popmusic Sunday met René Elenbaas

Credits: FPI Consultancy Christian Fictoor (iGNITE! Music)

Met veel plezier kondigen wij het optreden van René Elenbaas aan! Aanstaande zondag 27 november is het Popmusic Sunday bij Restaurant Meerwold om 15:00 uur.

De in Enschede woonachtige zanger-gitarist René Elenbaas valt niet onder de categorie ‘stereo-type singer-songwriter’. In zijn studententijd eind jaren ‘80 ging René fanatiek aan de slag als songwriter en frontman van zijn band Frogland: Engelstalige Rock uit het ‘kikkerlandje’ Nederland. Met een aantal mensen uit diezelfde levendige muzikanten scene werd besloten dat er plaats was een betere coverband voor de vele studenten feesten. Opeens stond René als hoofd-Gangmakertje met zijn coverband In$ert Coin negen maal in één introductie week op de planken.

Vanaf 1999 werd de band omgedoopt tot She-She & the He-Devils en ging professioneel elk weekend het hele land door. René is nu al jaren de lead-man in het semi-akoestische trio Come Again op zijn ‘trade-mark’ 12-snarige gitaar. Een paar jaar geleden werd in Enschede het Twents Songschrijvers Gilde opgericht. Opeens waren daar inspirerende mensen, open-mic avonden en heuse optredens voor singer/songwriters. Dit was voor René aanleiding om opnieuw eigen-werk te schrijven om die Solo te kunnen uitvoeren. Alleen, met één gitaar en de stem. De cirkel is nu dus weer volledig rond: Terug naar eigen-werk!

Benieuwd geworden naar het Gangmakertje? Kom zondag 27 november om 15:00 uur langs in het restaurant. De toegang is gratis!