Brouwerij Martinus

Brouwerij Martinus

Brouwerij Martinus is een familiebedrijf. In een monumentaal pand aan de Kostersgang, op een steenworp afstand van de Grote Markt, brouwt jongste zoon Martijn met passie zijn smaakvolle speciaalbieren.

Brouwerij Martinus verrast de bezoeker op iedere verdieping. Op de begane grond worden de bieren gebrouwen en gebotteld. De borrelende brouwketels en de geuren van mout en hop doen de oude Groningse biertraditie herleven. Op de eerste verdieping word je hartelijk ontvangen in het sfeervolle restaurant (open op do t/m za 17.30 – 22.00).

Aan tafel naast de brouwketels wordt dineren een bijzondere belevenis. Op de tweede verdieping kan je genieten van een lekker Martinus biertje van de tap in het huiselijke brouwcafé. Bij mooi weer is het dakterras open dat uitzicht biedt op de Martinitoren.

Van do t/m zo zijn er om 16.30 rondleidingen met uitleg over het bierbrouwproces waarbij drie proefbiertjes worden geserveerd. Op za zijn er meerdere rondleidingen. Ook is er een winkel waar je de lekkerste Martinus biertjes kunt kopen na een bezoek. De winkel is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Zondag vanaf 15.30 uur.