Ontdek Pieterburen

Ontdek Pieterburen

Het dorp Pieterburen is met name bekend vanwege de zeehondencrèche. Toch heeft dit dorp meer te bieden aangezien Pieterburen ook wordt gekenmerkt als het centrum voor de wadloper. Tevens fungeert het dorp als het startpunt van het bekende Pieterpad, de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

De zeehondencrèche biedt opvang aan zieke en gestrande zeehonden. De opvang heeft een bezoekerscentrum waar de gestrande zeehonden te zien zijn. Naast de medische behandeling van zeehonden wordt er door middel van rondleidingen, een vaste expositie en een film voorlichting gegeven over de problemen van de zeehond en zijn milieu.

Vanuit Pieterburen wordt gestart met verschillende wadlooptochten. Tijdens deze tochten heeft de natuur het voor het zeggen aangezien er wordt gelopen over de Waddenzee. Wadlopen kan rondom Pieterburen maar er worden ook regelmatig oversteektochten georganiseerd naar de eilanden Ameland en Schiermonnikoog.  Deze tochten worden georganiseerd door het voormalig Waddencentrum in Pieterburen, de Buitenplaats Noordku.