Guest Directory

(For English click here)

Geachte gast,

Wij heten u van harte welkom in Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Het is ons een genoegen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. In deze guest directory vindt u de nodige informatie over ons hotel. Indien u nog vragen heeft staan onze medewerkers u graag te woord.

Namens het personeel wensen wij u een prettig verblijf!

Airco

Niet alle kamers in ons hotel beschikken over een airco. U kunt, op basis van beschikbaarheid, tegen betaling uw kamer upgraden naar een Executive kamer met airco. Voor meer informatie en prijzen kunt u terecht bij de receptie.

Ansichtkaarten

In de hal bij de receptie zijn ansichtkaarten te koop van Groningen en omgeving. Deze kunt u hier ook laten frankeren en opsturen.

Babybedjes

Een babybedje kan op verzoek worden bijgeplaatst. Voor mogelijkheden en kosten kunt u terecht bij de receptie.

Badjassen

Op basis van beschikbaarheid zijn badjassen verkrijgbaar bij de receptie.

Bagage

Wij bieden 24/7 de mogelijkheid om bagage bij de receptie achter te laten (eigen risico).

Bagage assistentie

Wij helpen u 24/7 met het van en naar uw kamer brengen van uw bagage.

Bank / pinautomaat

De dichtstbijzijnde pinautomaat is bij de Albert Heijn bij de B.S.F. Von Suttnerstraat in Groningen.

Bar

In restaurant Meerwold bevindt zich tevens onze gezellige bar. Voor het nuttigen van een drankje, snack of bite kunt u dagelijks terecht in onze bar.

Betaalmiddelen

Wij accepteren contant geld, pinbetalingen en diverse soorten creditcards (Amex, Visa en MasterCard).

Bezienswaardigheden

Bij de receptie zijn fietsroutes en folders aanwezig van de meest populaire bezienswaardigheden.
In het Forum van Groningen bevindt zich een VVV-kantoor voor uitgebreide informatie en extra fietsroutes.

Bootverhuur

U kunt tijdens uw verblijf een boot boeken. We hebben twee soorten boten voor 2-8 en 2-12 personen. Voor beschikbaarheid en reserveren, klik hier.

Brand / brandalarm

Neem bij brand de volgende maatregelen in acht:

  • Volg de instructies op van de dienstdoende receptionist(e).
    Sla indien nodig onmiddellijk alarm door een brandmelder te activeren of de receptie te waarschuwen.
  • Sluit alle ramen en deuren.
  • Maak géén gebruik van de liften.
  • Verlaat het hotel zo snel mogelijk via de nooduitgangen.

Brandblussers

Op iedere etage bevinden zich brandblussers.

Calamiteiten

In geval van calamiteiten belt u naar de receptie op nummer 8000. Voor ernstige gevallen neemt u rechtstreeks contact op met de hulpdienst via (0)112.

Check-in / out tijden

Check-in: Dagelijks vanaf 16.00 uur
Check-out: Dagelijks tot 11.00 uur

Indien beschikbaar kunt u een late check-out reserveren bij de receptie. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Computer

In onze lobby staat 24/7 een computer ter beschikking met gratis internet. Mocht u iets uitgeprint of gekopieerd willen hebben, dan kan dit bij de receptie worden aangegeven.

Dokter / apotheek

Wanneer u medische hulp nodig heeft kan de receptie voor u een dienstdoende dokter/tandarts/apotheek voor u bellen. Bij nood belt u meteen met het alarmnummer 112 (vanaf de hotelkamer 0112). Vervolgens ook de receptie informeren van uw nood.

Drank / snackautomaat

Op de begane grond (tussen de liften) bevindt zich een drank & snackautomaat. Geld kunt u eventueel wisselen bij de receptie.

EHBO

Een EHBO koffer is bij de receptie verkrijgbaar. Tevens is er een AED bij de receptie aanwezig.

Elektriciteit

In het hotel is een 220 volt stroomvoorziening. Een adapter en/ of wereldstekker is verkrijgbaar bij de receptie.

Fiets- en wandelroutes

Voor fiets- en wandelroutes kunt u terecht bij de receptie. Wij bieden routes aan met verschillende afstanden, knooppuntenroutes en routes rondom het Hoornsemeer.

Fietsenstalling

Het is mogelijk om uw eigen fiets te plaatsen in de fietsenstalling die u kunt vinden aan de rechterzijde van het gebouw. Hier vindt u tevens de fietsen die wij verhuren. De fietsenstalling is overdekt, maar niet bewaakt en voor eigen risico.

Fietsverhuur

Het is mogelijk om tijdens uw verblijf een fiets te huren. Wij bieden diverse fietsen aan zoals stadsfietsen en e-bikes. Voor mogelijkheden en prijzen kunt u terecht bij de receptie. Alle fietsen zijn verkrijgbaar op basis van beschikbaarheid.

Gasttevredenheid

Binnen Best Western streven wij continu naar verbetering van onze service en kwaliteit. Wij waarderen het zeer indien u uw mening geeft over uw verblijf op www.bwfeedback.com en/of op www.tripadvisor.nl.

Green choice

Bij een verblijf van meerdere nachten kunt u er voor kiezen om uw kamer niet te laten schoonmaken. Hiermee helpt u ons de wereld een stukje groener te maken. Hang uw deurhanger voor 5 uur ‘s ochtends aan uw hotelkamerdeur en uw kamer wordt vandaag niet schoongemaakt of voorzien van schone handdoeken. Als dank hiervoor kunt u op dezelfde dag bij de receptie een voucher ophalen t.w.v. van € 5.00 te besteden in onze hotelbar.

Dit geldt niet op de dag van vertrek. Voucher dient tijdens uw huidige verblijf gebruikt te worden. Alleen geldig in de hotelbar bij het maken van een drankbestelling, niet achteraf inwisselbaar of voor contanten. Bij een besteding van minder dan € 5.00 ontvangt u geen geld retour.

Green Key

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme/recreatiebranche en voor vergader- en congreslocaties die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) met zorg voor het milieu.

Huisregels

Het is niet toegestaan om met meer personen op de kamer te verblijven dan het aantal bedden dat op de kamer aanwezig is.

Bezorgdiensten die eten, drinken en andere consumpties in het hotel bezorgen zijn niet toegestaan.

Internet

In het hele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi. U kunt inloggen op de wifi naam Best Western Plaza. Het wachtwoord van de wifi kunt u vinden op uw sleutelkaarthouder. Voor meer informatie kunt u terecht bij de receptie.

Klachten en / of opmerkingen

Heeft u een klacht, vertel het ons. Bent u tevreden, vertel het anderen!

Kluis

Alle hotelkamers beschikken over een kluis waar u uw waardevolle spullen kunt opbergen. De directie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor gelden en waardevolle voorwerpen die zich op de kamer bevinden.

Koffie / thee

Koffie en theefaciliteiten bevinden zich op uw kamer.

Kopiëren

Mocht u iets uitgeprint of gekopieerd willen hebben, dan kan dit bij de receptie worden aangegeven.

Kussens

In de kledingkast op uw kamer liggen extra kussens.

Laadpalen

Voor de elektrische auto’s hebben wij parkeerplaatsen met laadpalen beschikbaar. Deze parkeerplekken bevinden zich tegenover de hoofdingang op de rotonde. Indien uw auto volgeladen is verzoeken wij u de auto te verplaatsen naar de normale parkeerplaats.

Leestafel

Op de leestafel in onze lounge vindt u de krant van vandaag om te lezen. Ook vindt u bij de zitjes in de hal diverse andere bladen.

Linnengoed

Extra dekbedden, handdoeken en washandjes zijn op aanvraag bij de receptie verkrijgbaar. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de receptie.

Lunch / ontbijtpakket

U kunt een lunch of ontbijtpakket bestellen bij de receptie. Voor meer informatie over de prijzen, kunt u terecht bij de receptie.

Milieu

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza is Green Key- gecertificeerd en heeft de gouden status behaald. Dat betekent dat wij ons uiterste best doen om het milieu te ontlasten. Graag zouden wij op u een beroep doen om ons daarbij te helpen. U kunt ons helpen door bij het verlaten van de kamer de lichten, televisie en eventueel de airconditioning uit te doen. Ook vragen wij u de handdoeken als ze niet vies zijn nog een keer te gebruiken.

Mineraalwater

Er is 24 uur per dag mineraalwater te verkrijgen in ons hotel via onze medewerkers of via de snoepautomaten. Het kraanwater is drinkbaar.

Naaigarnituur

Te verkrijgen bij de receptie.

Nachtreceptie

Van 23.00 uur tot 7.00 uur is er een nachtportier aanwezig.

Noodgeval

Indien er een noodgeval plaatsvindt bel direct de receptie. Via het nummer 8000 kunt u contact opnemen met de receptie.

Niet storen

Het ‘niet storen’ kaartje vindt u aan de kledinghaak op de kamer.

Ontbijt

Een uitgebreid ontbijt wordt dagelijks geserveerd op de volgende tijdstippen:

Maandag-vrijdag: 6.30 uur – 10.00 uur
Zaterdag-zondag: 7.00 uur – 10.30 uur

Wilt u ontbijt op bed (na 8.00 uur mogelijk) bel dan 8000. Hiervoor worden wel roomservice kosten van € 10,- in rekening gebracht.

Openbaar vervoer

Bus: Bij de bushalte D.D. Eisenhowerstraat kunt u een bus nemen naar het Centraal Station/Centrum.
Trein: Vanaf het Hoofdstation Groningen kunt u met de trein reizen.
Actuele tijden en prijzen kunt u vinden op www.9292ov.nl of www.ns.nl. Ook onze medewerkers helpen u graag verder.

Post

Indien u post wilt versturen, kunt u deze afgeven bij de receptie. Hier kunt u ook uw post laten frankeren. Indien gewenst kunt u bij de receptie briefpapier en enveloppen krijgen.

Ramen

De ramen op uw kamer kunnen elektrisch geopend worden door middel van een schakelaar boven het bed op de muur (raamzijde). Houd de knop enige seconden vast om het raam te openen. Uit veiligheidsoverwegingen gaat het raam slechts enkele centimeters open.

Restaurant

Ons restaurant bevindt zich op de begane grond. U kunt hier terecht voor het ontbijt, de lunch of een heerlijk diner (reserveren is gewenst). De keuken van het restaurant is geopend vanaf 6.30 uur tot 21.00 uur, de bar in het restaurant sluit uiterlijk om 00.00 uur. Na 21.00 uur kunt u in overleg met de bediening of receptie nog een kleinigheid bestellen. Reserveer hier gemakkelijk en snel uw tafel.

In verband met de coronamaatregelen zijn er op dit moment gewijzigde maatregelen en openingstijden, informeert u bij de receptie naar de mogelijkheden.

Rookbeleid

Het gehele hotel is rookvrij! Het is verboden om te roken op de kamers of elders in het pand. Indien wij constateren dat er gerookt is dient u direct een boete à € 250.00 te betalen en het hotel te verlaten. Roken is alleen buiten toegestaan op de daarvoor aangewezen plaatsen.

Roomservice

Roomservice is mogelijk van 8.00 uur tot 22.00 uur (op zondag tot 21.00 uur), extra kosten hiervoor zijn € 10.00. Om roomservice te bestellen kunt u bellen naar de receptie (op nummer 8000). Voor meer informatie over eten en drinken verwijzen wij u naar de menukaart op de kamer.

Shuttle service

Op vrijdag en zaterdag bieden wij een gratis shuttle service aan. Deze rijdt 3 keer per uur van en naar het Centraal Station Groningen.

Voor meer informatie, reserveren, en beschikbaarheid kunt u terecht bij de receptie. De tijden zijn:

Vrijdag: 16.00 – 21.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 21.00 uur

Sleutelkaart

Een tweede sleutelkaart voor de hotelkamer is op aanvraag beschikbaar indien u graag stroom op de hotelkamer wilt hebben bij afwezigheid. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de receptie.

Storingen

Indien u (technische) gebreken constateert in uw kamer, verzoeken wij u dit door te geven aan de receptie. De receptie (telefoonnummer 8000) zal ervoor zorgen dat het probleem zo spoedig mogelijk wordt hersteld.

Strijkplank/ijzer

Een strijkplank en strijkijzer kunt u (op basis van beschikbaarheid) lenen bij de receptie.

Taxi

De receptie reserveert graag een taxi voor u. Wanneer u zelf een taxi belt, gelieve een kamer- of telefoonnummer doorgeven, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

Telefoon

Via nummer 8000 kunt u contact opnemen met de receptie. Hier kunt u terecht met al uw vragen en voor informatie. Voor contact met een buitenlijn dient u eerst een 0 in te toetsen. Om naar
een andere hotelkamer te bellen toets u eerst een 1 en laat u de eerste 0 van het kamernummer weg. (bv: kamer 2015 = 1215).

Temperatuur

Op de kamer kunt u zelf de temperatuur bepalen. De basistemperatuur op uw kamer is 21 graden. Het koelen of verwarmen van de kamer is alleen mogelijk wanneer de ramen gesloten zijn via het bedieningspaneel op de muur aan de raamzijde.

Indien u verblijft op de 7e etage kunt u de radiatorknop gebruiken om te verwarmen of de airco activeren om te koelen. Dit is alleen mogelijk wanneer de ramen gesloten zijn.

Koelen en verwarmen

Terras

Op ons rookvrije & verwarmde terras aan het Hoornsemeer kunt u heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Toiletartikelen

Bij de receptie zijn verschillende toiletartikelen gratis te verkrijgen.

Toeristische informatie

Voor informatie over de regio, restaurants en bezienswaardigheden kunt u terecht bij de receptie.

Verlies / diefstal

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza stelt zich niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke eigendommen.

Stomerij / wasserij

Stoom- en/of wasgoed kunt u voor 8.00 uur bij de receptie afgeven (maandag-vrijdag) in de daarvoor bestemde waszak, met een ingevulde waslijst voorzien van naam en kamernummer. De waszak en waslijst vindt u in de kledingkast. De was kunt u dezelfde dag nog ophalen bij de receptie. Stoomgoed is binnen 48 uur weer retour, met uitzondering van weekenden.
Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de receptie.

Wekservice

Voor een wake-up call kunt u contact opnemen met de receptie.

Zwembad

Het hotel beschikt over een verwarmd binnenbad, waar u als gast gratis gebruik van kunt maken. Uw sleutelkaart geeft ook toegang tot het zwembad.

Ziekenhuis

Martini Ziekenhuis Groningen,
Van Swietenplein 1, 9728 NT Groningen
Het is vijf minuten met de auto van het hotel naar het ziekenhuis.