Hotel & Omgeving

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza ligt op het snijpunt tussen de A7 en de A28. Daarmee is dit designhotel een prima vertrekpunt voor een verkenning van zowel de stad Groningen als van de Ommelanden. Het hotel ligt bovendien direct naast het Hoornsemeer. Dit meer bevindt zich in een natuurgebied waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen.

131

Hotelkamers

12

Vergaderzalen

40

Fietsen

5

Sloepen

Hotel & Omgeving

Stad en omstreken
Best Western Plus Hotel Groningen Plaza is een prima uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de Ommelanden van de stad.

De stad Groningen biedt haar bezoekers een mix van cultuur en historie. Daarnaast is Groningen ook een heel moderne stad. Kenmerkend is dat in de fraaie binnenstad van Groningen de gezellige authentieke Groninger al eeuwen samen leeft met de minstens even gezellige student. Ontdek het veelzijdige winkelaanbod en bezoek een van de bekende cafés of terrassen rondom de Grote Markt. Ook de Ommelanden van de stad bieden volop vertier en bezienswaardigheden. Polders en natuurgebieden, oude borgen, festivals, prachtige fiets- en wandelmogelijkheden, er is genoeg te doen. Maak het mee! Er gaat immers niets boven Groningen.

Bent u nieuwsgierig naar de vele activiteiten die u kunt beleven in stad en Ommeland? Neem dan een kijkje op onze Activiteitenpagina!

Wandelroutes 
Het uitgestrekte landschap van Groningen, met zijn prachtige vergezichten, de unieke Wadden, maar ook kleinschalige akker- en weidegebieden (Westerkwartier) biedt enorm veel wandelmogelijkheden. Bekende wandelgebieden in Groningen zijn: Lauwersoog, het Westerkwartier, de Hondsrug en Dal van de Ruiten Aa. In Groningen ligt ook het startpunt van het beroemde Pieterpad. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen (aan de Waddenkust) naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht, waarin u de meest uiteenlopende landschappen passeert. De lengte van de route is 492 kilometer. Bijzonder is dat Best Western Plus Hotel Groningen Plaza pal aan de route van het Pieterpad ligt! De receptie helpt u graag met het maken van een keuze en beschikt over routekaartjes.