Noorderzon

Noorderzon

Noorderzon Festival of Performing Arts & Society is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld… én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

In 2016 ontving Noorderzon de Europese EFFE-award ontvangen voor trendsettende Europese festivals, de erepenning van de stad en de provinciale cultuurprijs. We verwelkomen gedurende elf dagen circa 140.000 bezoekers, die meer dan 40.000 kaartjes kopen voor grote en kleine voorstellingen en tienduizenden bezoeken afleggen aan het uitgebreide gratis programma in en op meer dan 25 zalen en festivalpodia. Zo’n 25 internationale gezelschappen als hoofdprogramma, meer dan 30 lokale gezelschappen waarmee we iedereen van nul tot negentig jaar bedienen.

De 31e editie van het festival staat gepland voor donderdag 12 augustus tot en met zondag 22 augustus 2021 in het Noorderplantsoen en op vele locaties DownTown Groningen. Wij presenteren nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australië, Cambodja, Noorwegen, België, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen.